EnglishSvenska

This post is automatically translated to English by Google Translate.

Kontrollera Roomba från en webbplats med hjälp av Arduino

Vem har inte velat dammsuga när man inte är hemma? Den tekniken jag kommer använda är fulhack med att plocka isär fjärrkontrollen till Roomba och koppla in den på en Arduino UNO. För att styra Arduino från datorn via USB använder jag Messenger och låter Eventghost sköta all kommunikation med Serieport-pluginet.

Video:
Hur du gör

1. Skruva isär fjärrkontroll. Löd fast trådar på de knappar som du vill styra.
roomba_hacking_arduino_2

2. Jordad knapp betyder nedtryckt knapp. Jag kopplade ihop jord på Arduino och jord i fjärrkontrollen. Mellan utportarna på Arduino och knapparna satte jag transistorer. En 1:a (5 V) ut från Arduino sätter transistorn i till-läge. Transistorn sluter då mellan den sammankopplade jorden och knappen. Fjärrkontrollen kommer att uppfatta jord på en tryckknapp och luras att tro att det är en knapptryckning. [Uppdatering 2012-06-14] Skrev en förbättrad guide för hårdvara.
roomba_hacking_arduino_1

3. Ladda över kod. Allt är från Messenger till Arduino. Lägger upp en kopia här . Programmet jag kör är väldigt enkelt. Med serieporten skriver man vilken port man vill sätta hög exempelvis "w d 9 1" för write digital port 9 on.

4. Konfigurera Eventghost. Lägg till Serieport-plugin. Kommer inte gå igenom detta detaljerat men bilderna här nedan borde förklara tillräckligt:
serial_out_roomba_arduino
serial_out_roomba
serial_out_roomba_2

5. Förklarar inget om webbservern och gui heller eftersom jag gjort ett inlägg om det tidigare.

 

Tagged with: , ,
Posted in Arduino
1 Comment »Kontrollera Roomba från en webbplats med hjälp av Arduino
  1. super randka says:

    Hello every one, here every person is sharing these kinds of know-how, thus it's pleasant to read this webpage, and I used to pay a visit this website all the time.

1 Pings/Trackbacks for "Kontrollera Roomba från en webbplats med hjälp av Arduino"
  1. [...] Uno-kort vilket är overkill. Bättre och snyggare blir det att göra det direkt på en breadboard. Video när det fungerar (med lite annan [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*